Blog

Week van de Belgische Mode

Bij SKM zijn we trots op onze Belgische merken. Shop lokaal!

Tijdens de Week van de Belgische Mode zetten we bij SKM onze merken van eigen bodem extra in de kijker! Want we zijn trots op onze Belgische merken. Draag jij ze ook een warm hart toe? Shop dan lokaal in onze boetiek of online.

SKM is dé winkel van de Belgische mode! Met zo'n vijftig Belgische merken in ons aanbod zijn wij een gevestigd familiebedrijf waar menselijkheid en échtheid centraal staan, samen met innovatie om onze klanten steeds weer te kunnen verassen. En zo zijn we dé multimerkenboetiek geworden die iedereen vandaag kent en waar iedereen zich thuis voelt.

Met meer dan 150 jaar aan vakkennis schrijft SKM een uniek verhaal in de wereld van de Belgische mode. En we zijn er trots op dat we de grootste boetiek van België zijn!

Les Jumelles

Les Jumelles is het Antwerps modelabel van mom-boss Magalie. Ze werd geïnspireerd door de kleuren, prints en zelfverzekerde vrouwen tijdens haar studie in India en New York. Les Jumelles focust op vrouwelijke items die opvallen en verfijnd zijn. Je herkent ze aan hun felle kleuren, gedurfde prints en unieke eyecatchers, met in-house ontworpen prints.

Xandres

Xandres biedt tijdloze en verfrissende Belgische mode voor vrouwen, gekenmerkt door effortless chic en geraffineerde ontwerpen met aandacht voor details en duurzaamheid. Het merk benadrukt zelfexpressie en eigenwaarde, waarbij hun kleding voor zowel dagelijks plezier als bijzondere gelegenheden bedoeld is. Xandres omarmt diversiteit en biedt collecties van maat 34 tot 56, waarbij elk lichaam en elke mindset gevierd wordt.

Shop the Xandres look

Caroline Biss

Caroline Biss, da's eigentijdse, klassevolle damesmode met een vleugje glamour. De collecties combineren perfecte pasvormen met stijlvolle eenvoud, subtiele kleuren en innovatieve materialen. Ieder seizoen resulteert dit weer in een tijdloze, veelzijdige collectie. Of je nu op zoek bent naar comfortabele dagelijkse outfits of sprankelende feestkledij, Caroline Biss heeft voor elke gelegenheid iets te bieden.

Shop Belgische looks

KLEIR.

KLEIR. is de liefdesverklaring van Nick en Mathias aan het dialect, de stad en de inwoners van Antwerpen. Het merk is er voor alle FRANKENTEUTEN, ZIEVEREIRS en SJARELS; van groot tot klein. Ja, zelfs voor de BOELEKES!

Over Kleir.

Video afspelen

Brainbows

Op zoek naar het perfecte handgemaakte strikje? Ontdek de musthaves van Brainbows, gemaakt uit milieuvriendelijke Portugese kurk. Voor je werk, een bruiloft of gewoon omdat het kan? Deze unieke creaties voegen een plezierige flair toe aan elke gelegenheid.

ANTWRP

ANTWRP is een Belgisch herenmodelabel dat de rijke geschiedenis van Antwerpen weerspiegelt. Het merk evolueerde naar totaalcollecties met sterke grafische elementen en opvallende kleurencombinaties, geïnspireerd door de jaren '80 en '90. Sport speelt een belangrijke rol en het succes heeft zelfs geleid tot een nostalgische capsulecollectie genaamd "Velo Tourist by ANTWRP".

Alles voor de geknipte outfit

Als je favoriete kledingstuk niet helemaal past, kun je rekenen op ons eigen naaiatelier, Studio Stitch. Onze experts zorgen ervoor dat je kledingstuk op maat wordt vermaakt. Soms kunnen we zelfs in slechts 30 minuten aanpassingen uitvoeren. En het beste van alles: oktober is retouchemaand bij SKM. Laat tijdelijk gratis* je outfit retoucheren in onze boetiek, zonder afspraak. Zo kun je nog langer van je kleding genieten.

*Gratis retouches enkel geldig op bij SKM aangekochte kledij in de periode van 2 oktober tot en met 31 oktober 2023