50% korting op onze gehele zomercollectie! Ontdek het op onze webshop  

Uitgetest: personal shopper via videochat

14 apr 2020

Het zijn bizarre tijden en dat vraagt om creatieve oplossingen. Personal styling is een van de vele diensten waar je als SKM-klant gratis van kan genieten. Ook nu social distancing een must is, hebben we een manier gevonden om jou snel en gemakkelijk verder te helpen. Benieuwd hoe we dat doen? Lees hier hoe we Kim en haar zoontje aan een feestelijke outfit hielpen via een online personal stylingsessie. 

SKM personal styling

Wat bedoelen we met online personal styling?

In normale tijden kan je bij SKM terecht om zelf te neuzen tussen onze kledingrekken of om je te laten adviseren door onze stylisten. Nu onze winkeldeuren gesloten zijn, is dat helaas niet mogelijk. Gelukkig hebben we een veilige manier gevonden om jou als klant toch nog persoonlijk stijladvies te geven. Via een één-op-één videogesprek neemt een van onze stylisten je mee langs onze winkelrekken. Zo gaan jullie samen op zoek naar een geschikte outfit. Als dat niet fantastisch is?

Hoe gaan we te werk?

SKM-klant Kim en haar zoontje waren alvast laaiend enthousiast!

Kim en haar partner kijken al volop uit naar het einde van de zomer. Want in het najaar geven ze elkaar hun ja-woord. Het kostuum en het trouwkleed zijn gelukkig al gekozen. Hoog tijd dus om hun zoontje ook een nieuwe, feestelijke outfit aan te meten. En daarvoor schakelden ze onze hulp in!

SKM personal styling via video chat

1. Rechtstreeks videogesprek

Onze stylist Mattias wist meteen wat hij moest doen. Hij contacteerde Kim met de vraag om een dag en een uur af te spreken voor de online stylingsessie via een videogesprek. Op die manier kon Mattias rustig een babbeltje slaan met Kim, net zoals ze dat zouden doen als ze echt in onze winkel stonden. Rechtstreeks contact met onze klanten vinden we ontzettend belangrijk. Zeker wanneer het om persoonlijk advies gaat zoals deze online stylingsessies. Via een videogesprek kunnen we gerichte vragen stellen, onze klanten beter leren kennen en dus ook persoonlijker advies geven zonder de social distancing maatregelen te overtreden. Win win!

2. Live winkelen

Mattias nam Kim tijdens de videochat letterlijk mee tussen de winkelrekken om de nieuwste collecties en outfits live te tonen. Op die manier konden ze live winkelen en zelf kledingstuks uitkiezen. Alle gekozen items werden daarna netjes verzameld en gingen na betaling meteen de post op!
 

SKM personal styling

3. Thuis geleverd, thuis gepast

Het kledingpakket werd daarna bij Kim aan huis geleverd. Zo kon haar zoontje thuis alles rustig passen. Blijkt dat er iets niet past zoals je had verwacht of is het toch je smaak niet? Dan kan je het gewoon terugsturen waarna wij ook de terugbetaling in orde maken. Maar dankzij het professionele advies van onze stylisten is de kans groot dat je wel de outfit van je dromen hebt gevonden natuurlijk. In dat geval hang je de kleren meteen in je kast, of beter nog: je houdt ze gewoon aan. Zo simpel is het dus om vanuit je luie zetel te shoppen. En het levert ons weer een tevreden klant op. Heerlijk! 

Ook zin in een online personal styling sessie? 

Contacteer ons via de live chat-tool op deze website, bel ons op 03 887 38 41 of  stuur ons via info@skm.be