Trend sur trend? Ton sur ton! Jouw tips voor een ge(s)laagde outfit.

29 okt 2020

Modetrends komen en gaan, maar af en toe komt er iets voorbij dat volgens ons écht een blijvertje is. Ton sur ton is er zo één: het is stijlvol, staat iedereen, én je kan volledig je eigen draai eraan geven. Nog niet overtuigd? Je oogt ook langer!  Hoe laat jij het werken en wat kun je ermee doen? Ontdek het hier! 

SKM ton sur ton

Begin bij het begin: wat is ton sur ton? 

Ton sur ton betekent niet meer of minder dan kleur op kleur. Er zijn twee manieren om ton sur ton in je outfit toe te passen. Zo kan je een kleur kiezen en die in verschillende stoffen en texturen met elkaar combineren. Je hele outfit in het zwart, beige of blauw is een mooi begin. Een tweede versie van ton sur ton is één kleur als basis nemen, en die in verschillende tinten dragen. Het rustige zusje van colourblocking, dus.

SKM ton sur ton xandres gold

Maar why-oh-why?

Doordat je binnen één kleur(palet) blijft, leg je een hele mooie eenheid in je outfit. En goed nieuws: doordat je binnen dezelfde toon blijft, oog je optisch langer. Dit is een trend waarbij je op een hele stijlvolle manier echte modekleuren van dit seizoen kan laten shinen. Kies dus bijvoorbeeld een mooie aardetint, speel ermee in ton sur ton en je bent helemaal mee. 
 

SKM ton sur tond trend selected

En zo laat jij het werken

Weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Start bij je eigen kledingkast! Trek je favoriete pull, blouse of broek aan als je bij ons komt shoppen, dan helpen onze stylisten je met veel plezier aan een aanvulling in hetzelfde kleurpalet. Zij kiezen iets voor jou met een eenvoudige snit: dat combineert het mooiste in een ton sur ton outfit. Wil je het helemaal afmaken? Dan ga je ook naar huis met een riem, handtas of paar schoenen in een knallend contrast. 
 

SKM ton sur ton Xandres

En dé tip om mee te nemen?

Als er één ding is dat we met deze blog meegeven, dan is dat: speel ermee. Houd het rustig in wit, zwart, beige of een aardetint of durf eens all out te gaan in een knallend koraal: aan jou de keuze. Have fun!

SKM ton sur ton trend terre bleue